Landgraaf wil niet vooruitlopen op fusie

20134 De gemeente Landgraaf is nog steeds niet van plan om mee te werken aan een fusie met Heerlen. Dat blijkt uit een brief die het college van Landgraaf als antwoord naar Heerlen heeft gestuurd.

Het college van Heerlen had onlangs gevraagd alvast te starten met gesprekken om de fusie tussen de twee gemeente voor te bereiden. De gemeente Landgraaf gaat er vanuit dat Raad van State (RvS)alsnog een streep door de fusie gaat. Daarom zouden de gesprekken overbodig zijn.

De Ministerraad stemde onlangs in met het herindelingsplan. Na de RvS kunnen alleen nog de Eerste en Tweede Kamer de fusie een halt toeroepen.

De gemeente Heerlen vindt het beter om toch alvast te beginnen met processen om een eventuele fusie in goede banen te leiden. Heerlen is hiermee begonnen zonder rekening te houden met ideeën en wensen van  Landgraaf.

De gemeente Landgraaf laat weten wel open te staan voor regionale samenwerkingen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017