'Meer regen is welkom'

18867 Ondanks de regenbuien van woensdag is het volgens het Waterschap Limburg nog behoorlijk droog. Tot nu toe behoort 2017 tot één van de droogste jaren.

Door de vele zonnige dagen en het uitblijven van regen is de grond behoorlijk droog. Ook het waterpeil in beken en rivieren is aanzienlijk gedaald. Sommige stroompjes zijn zelfs helemaal opgedroogd.

Het waterschap heeft diverse maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat boeren en tuinders voldoende water blijven houden.

De belangrijkste reden voor deze droge periode is de klimaatverandering. Meteorologen verwachten in de toekomst lange droge perioden die afgewisseld worden met hevige regenbuien. Volgens experts zijn de regenbuien van woensdag welkom maar moet het nog lang blijven regenen zodat het water ook goed de grond in kan zakken.

18869 De vijver rondom de Schinvelder Hoeve zijn flink opgedroogd. foto © LOO-tv | Miranda Theunissen

 


SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017