Militair vervolgd voor handgemeen met Awacs-activist

19755

Een in Schinveld woonachtige Amerikaanse militair wordt vervolgd wegens mishandeling van Awacs-activist Nico Trommelen. Dat heeft justitie in de VS bekendgemaakt.

Trommelen, voorzitter van Stop Awacs, kreeg klappen toen hij met een persfotograaf en een verslaggever van NRC Handelsblad opnames maakte in de Schinveldse bossen. Daar kwam het tot een discussie met een Amerikaanse militair van JFC in Brunssum. Plots werd Trommelen aangevallen door de man.

De fotograaf maakte foto's van het voorval. Omdat deze door de politie in beslag genomen werden en de persfotograaf twee uur lang vastgezet werd, kreeg de zaak nationaal aandacht. Later bleek dat de inbeslagname van de foto's onterecht was en maakte het Openbaar Ministerie excuses.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017