Mogelijk toch referendum in Landgraaf

18865 Zeer waarschijnlijk komt er toch een referendum in Landgraaf over de fusie met Heerlen. Het voorstel voor het referendum wordt donderdag ingediend.

Omdat de coalitiepartijen GBBL, CDA en PRO Landgraaf een ruime meerderheid in de gemeenteraad van Landgraaf hebben, is het vrijwel zeker dat de burgers van Landgraaf geraadpleegd worden naar hun mening over de fusie met Heerlen. De provincie heeft die opgelegd in het kader van de herindelingswet Arhi.

De volksraadpleging gaat waarschijnlijk nog dit najaar plaatsvinden en dat is ruim voordat Eerste en Tweede Kamer een beslissing moeten nemen over de fusieplannen. De coalitie is voor een zelfstandig Landgraaf en hoopt dat dat ook de uitslag van het referendum zal zijn. Hiermee kan dan een duidelijk signaal naar Den Haag worden gestuurd dat de fusie niet van onderop gedragen wordt in Landgraaf.

Brunssum liet dinsdag tijdens een marathonvergadering ook hun ongenoegen blijken over het advies van het Limburgs Parlement om Brunssum alsnog bij de fusie te betrekken. Een meerderheid van de gemeenteraad van Brunssum heeft al meermaals aangegeven ook op eigen benen verder te willen.

 


SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017