Moonen in eigen dorp Sterkste man van Nederland

Alexander Moonen uit Schinveld mag zich opnieuw de Sterkste man van Nederland noemen. Hij prolongeerde zaterdag zijn titel tijdens de wedstrijd die voor het eerst in zijn woonplaats werd gehouden.

Enkele jaren geleden werd de aardrijkskundeleraar derde op het WK in Turkije. Al een paar keer werd hij Sterkste man van Limburg.  Enzo Tauro, ook uit Schinveld, werd ondanks een blessure derde.

Urenlang werden de krachtpatsers flink op de proef gesteld. Vooral de hitte speelde hen flink parten. Over de publieke belangstelling had de organisatie niet te klagen.

Aanleiding om het landelijke evenement is Schinveld te houden is gelegen in het feit dat de twee sterkste mannen in hun eigen woonplaats maar weinig aandacht krijgen. De plaatselijke ondernemersvereniging pakte dat signaal op en in overleg met de gemeente en de organisatie werd besloten het evenement in Schinveld te houden.

Kijk hier naar foto's van de wedstrijd om de Sterkste man van Nederland >>

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

foto © LOO-tv | Leo Peters