Naar Vaals voor nog geen 15 minuten voetballen

17190 Door een beslissing van de KNVB moet RKSV Olympia uit Schinveld de resterende 12 minuten van een voetbalwedstrijd in Vaals gaan uitspelen. Met deze beslissing is het bestuur van Olympia niet blij.

Volgens voorzitter Roy Cornelissen is het onbegrijpelijk dat de Schinveldse ploeg helemaal naar Vaals moet rijden om uiteindelijk 12 minuten te voetballen. Die tijd resteert nog van een wedstrijd in december tegen Rood Groen LVC '01. Schinveld stond toen voor met 0-1 en de ploeg uit Vaals had al drie rode kaarten gekregen van de scheidsrechter. Volgens de ploeg uit Vaals heeft de scheidsrechter daarop de wedstrijd gestaakt. Volgens Schinveld was het echter Rood Groen dat destijds van het veld gelopen was.

Volgens de Limburgse kranten kreeg Cornelissen geen uitleg over het besluit omdat Schinveld geen beschuldigde is in deze zaak. Een mogelijkheid om de beslissing aan te vechten is er dus ook niet voor de Schinveldse voetbalclub.