Nieuwe aanpak voor onderbrengen statushouders

17189 Om gemeenten een handje te helpen met de huisvesting van mensen met een verblijfsvergunning in Limburg is besloten dit probleem regionaal aan te pakken.

Volgens 1Limburg is dat de uitkomst van een bijeenkomst tussen de provincie en de Limburgse woningbouwwethouders. De komende maanden wordt een plan van aanpak ontwikkeld. Limburg wordt daarbij verdeeld in drie regio's. 

Diverse gemeenten lopen vaak tegen het probleem op dat er niet genoeg sociale huurwoningen beschikbaar zijn. Door de samenwerking moet het makkelijker worden om aan de wettelijk opgelegde taakstelling te voldoen.

Ook het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers ziet grote voordelen in het plan. Op deze manier kunnen mensen sneller worden ondergebracht.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017