NK titelgevecht in Heerlerheide

21731 In het Corneliushuis in Heerlerheide neemt bokser Ricardo Snijders het zaterdag op tegen Eriks Kalasnikovs uit Litouwen. De bokswedstrijd begint om 20.00 uur.

Snijders komt normaal uit in het cruisergewicht tot 91 kilo. Door extra krachttraining voldoet de Heerlenaar nu aan de limiet van de zwaargewichten. In zijn eigen klasse is Snijders zowel Nederlands kampioen als de kampioen van de Benelux.

Snijders heeft als professional 11 wedstrijden gebokst. Hij wist tot nu toe al zijn tegenstanders te verslaan. Het uitstapje naar het zwaargewicht kan een goede ervaring zijn voor de Heerlenaar. Zijn management denkt dat Snijders wel zijn mannetje kan staan tegen Kalasnikovs.

De bokswedstrijd maakt deel uit van het kickboksgala Battle of the South dat wordt gehouden in Heerlerheide.