Onbegrip over toevoegen Brunssum aan fusie

18819 Volstrekt achterbaks, onbetrouwbaar en over de hoofden heen van de burgers. Dat is de reactie van het Progressief Akkoord (PAK) in de Brunssumse gemeenteraad over het toevoegen van Brunssum aan de fusiegemeente Heerlen-Landgraaf.

Het Limburgs parlement ziet de gemeente Brunssum alsnog graag bij de fusie. Daartoe werd donderdagavond een amendement aangenomen waarmee de Tweede Kamer wordt opgeroepen Brunssum bij de fusie te betrekken.

Eerder zag een meerderheid van het Limburgs parlement nog af van de verplichting van Brunssum om ook te fuseren, nadat een brede meerderheid in de gemeenteraad te kennen gaf daar niets voor te voelen.

Daags na het besluit van provinciale staten is het PAK de eerste politiek partij in Brunssum die reageert als door een wesp gestoken. "VVD, PvdA, CDA en D66 denken ons op een zomeravond te kunnen verpatsen aan Heerlen in navolging van de oproep van Geurts en Koopmans. Blijkbaar zijn eerdere schriftelijke toezeggingen dat dit niet door zou gaan voor deze politici geen cent waard", schrijft het PAK in een persverklaring.

PAK wil de kwestie komende dinsdag al in de raadsvergadering aan de orde stellen. "Politiek is blijkbaar voor hun een elitair machtsspel waarbij de belangen van burgers niet gelden en waarbij een belofte niets voor stelt", zegt fractievoorzitter Servie L’Espoir van het PAK.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017