Onderbanken telt meeste forenzen

19138 Van alle gemeenten in Nederland werken de inwoners van Onderbanken het meest buiten hun eigen gemeente. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het CBS becijferde dat 90 procent van de Onderbankenaren buiten de gemeentegrenzen werkt. Landelijk werkt 62 procent van de in loondienst werkende inwoners buiten de eigen gemeente.

Ook de gemiddelde woon-werk afstand werd uitgerekend. Doorgaans wordt tussen de 15 en 35 kilometer afgelegd om op de werkplek te komen. Gemiddeld komt dat neer op 22,5 kilometer.

Het CBS geeft wel aan dat er uitzonderingen zijn. Zo kan de gemeente waarin de werkgever gevestigd is afwijken van de daadwerkelijke werkplek. Uitzendkrachten worden gerekend tot de gemeente waar het uitzendbureau is gevestigd. ZZP'ers zijn niet meegenomen in het onderzoek.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017