Onduidelijkheid over toekomst fractie PRO

20775 Het is nog onduidelijk of en op welke manier de fractie PRO uit Onderbanken meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat schrijft fractievoorzitter Jos Pieper na berichten in Dagblad de Limburger.

De krant schreef dat de lokale politieke partij ermee stopt na de verkiezingen, maar volgens Pieper is dat nog niet zeker. "PRO bekijkt momenteel hoe de idealen het beste vertegenwoordigd worden in de nieuwe gemeente Beekdaelen", zegt Pieper.

Het is duidelijk dat PRO niet groot genoeg is om in de fusiegemeente zelfstandig een rol van betekenis te spelen. Echter zolang de ledenvergadering zich niet heeft uitgesproken over opheffing blijft de partij doorgaan.

"Eén ding is zeker. In het laatste jaar van de gemeente Onderbanken blijven PRO-wethouder Rens Evers en de raads- en commissieleden zich inzetten om voor de burgers alles in goede banen te leiden", zegt Pieper.