Op de vingers getikt wegens publicatie

20164 Het gemeentebestuur van Landgraaf is op de vingers getikt vanwege een publicatie in een lokaal weekblad. Volgens de referendumcommissie heeft de gemeente het beginsel van fair play gebroken.

De gemeente had een publicatie gedaan waaruit duidelijk het standpunt van het college was te achterhalen. Daarop heeft PvdA-raadslid Robin Reichrath als privépersoon een klacht ingediend.

Volgens de commissie, die toezicht houdt op het verloop van de eventuele fusie tussen de gemeente Heerlen en Landgraaf, moet de gemeente in een publicatie neutraal blijven.

De gemeente Landgraaf wil met een referendum nog een duidelijk signaal afgeven naar de Tweede en Eerste Kamer. De gemeente gaat er vanuit dat de meeste inwoners, net als het college, niet voor een fusie zijn.

Wanneer de Eerste en Tweede kamer het voorstel van de ministerraad behandelen is nog onduidelijk.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017