Opdracht van RvS niet goed uitgevoerd en moet opnieuw

19431 De rechters van rechtbank Limburg hebben bepaald dat opnieuw gekeken moet worden of de geluidsoverlast van de Awacs-vliegtuigen gestopt kan worden. Ook moet opnieuw onderzocht worden of omwonenden recht hebben op een schadevergoeding voor de overlast van de radarvliegtuigen.

De Raad van State besliste zo'n anderhalf jaar geleden dat de Awacs-vliegtuigen bij Schinveld niet meer dan 88 decibel aan geluid mogen produceren. Ook vond de Raad van State dat de 180 bezwaarmakers recht hebben op een schadevergoeding van 1500 euro per persoon per jaar.

De Minister had vervolgens een besluit genomen over de geluidsmaatregelen en de schadeclaim werd door de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu eveneens afgewezen. Nico Trommelen van Stop Awacs laat weten dat "De ministeries was opgedragen om met ons te overleggen. Maar volgens hen is er geen schade. Daarom rest ons niets anders dan opnieuw naar de rechtbank te gaan."

Volgens de rechter voldoen de besluiten van de minister en de staatssecretaris niet aan de opdracht van RvS. Zo wordt er verwezen naar verouderde onderzoeken. Ook moet de minister uitleggen waarom de NAVO nog altijd gebruik blijft maken van vliegtuigen die in Amerika en in de Europese burgerluchtvaart niet meer zijn toegestaan.

Kijk hieronder naar de toelichting van de persrechter>>

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017