Openbare basisschool sluit deuren

21736 De openbare basisschool de Schatkist sluit deze zomer definitief. Dat heeft onderwijsstichting Movare laten weten.

De openbare basisschool de Schatkist kampt al enige tijd met een fors teruglopend leerlingenaantal. Voor de onderwijsinstelling is het niet meer verantwoord om de vestiging in Eygelshoven open te houden.

De 82 leerlingen die op dit moment nog les volgen op De Schatkist worden indien gewenst ondergebracht op een andere vestiging van de school. Veel ouders kiezen er overigens voor om hun kinderen naar een Rooms-Katholieke basisschool te brengen.

Het is niet de eerste vestiging van de openbare basisschool De Schatkist die de deuren heeft moeten sluiten. Enkele jaren geleden ging ook al het licht uit bij een vestiging in Schinveld.