Opkomst DNA-afname valt tegen in Landgraaf

21435

Tweederde van de opgeroepen mannen heeft in Landgraaf DNA afgestaan. Dat bleek vrijdag na de laatste dag dat mannen in Landgraaf hun DNA konden afstaan in zaak Nicky Verstappen.

Dat is fors minder dan waarop politie en justitie hadden gerekend. 6.000 van de 17.500 opgeroepen mannen zijn niet komen opdagen voor het vrijwillige onderzoek. Gerekend was op gemiddeld 1250 mannen per dag, maar dat aantal werd niet gehaald. Afgelopen week was al bekend dat de opkomst achter bleef bij de verwachtingen. In Heibloem, de woonplaats van Nicky Verstappen was meer animo; daar stond 90 procent van de mannen wangslijm af.

Vanaf komende week kan men nog terecht op locaties in Brunssum, Kerkrade en Heerlen. Op 18 maart is de DNA-afname afgerond. Het NFI gaat dan het DNA onderzoeken en hoopt via familiebanden een link te vinden in de richting van een verdachte.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017