Oranje Fonds steunt Next Step Perron045

Het CMWW in Brunssum krijgt 65.000 euro van het Oranje Fonds voor het project Next Step Perron045. Het project is geselecteerd als één van de 21 projecten van het programma Meer Kansen voor Jongeren.

Next Step Perron045 richt zich op jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar oud met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De bedoeling is hen uit een kwetsbare positie halen en weer terug laten keren in de maatschappij met een toekomstperspectief.

Jongeren krijgen een vrijwillige coach die met hen een plan voor de toekomst maakt. Indien nodig wordt professionele hulpverlening ingezet. Next Step heeft sinds 2012 ervaring met deze aanpak en wil deze uitbreiden.

Vrijwilligers gaan de komende 3 jaren met een nieuwe methodiek zo’n 90 tot 120 jongeren begeleiden. CMWW werkt daarbij samen met de Levanto groep.