Palmen en Houben nieuwe wethouders in Brunssum

19803

Jo Palmen en Math Houben zijn de nieuwe wethouders in Brunssum. Samen met de zittende wethouder Carolus de Rijck en burgemeester Luc Winants vormen ze samen het nieuwe college.

Aan de benoeming en beëdiging ging een urenlange discussie in de raadsvergadering vooraf. CDA, PvdA, VVD en SP hadden felle kritiek op de benoeming van Jo Palmen, vanwege zijn opstelling en uitlatingen als raadslid. Ook het feit dat de wethouders werden geinstalleerd zonder dat het integriteitsonderzoek is afgerond was tegen het zere been van de landelijke partijen.

12 raadsleden stemden voor Jo Palmen, 9 anderen stemden blanco, ongeldig of gaven de voorkeur aan Hugo Janssen. Op 4 ongeldige stemmen na, was een overgrote meerderheid van de raad voor Math Houben als wethouder.

Voor Jo Palmen (BBB/Lijst Palmen) is het wethouderschap een fulltime functie. Math Houben (PAK) is 0,8 fte wethouder.

De lokale partijen wilden dinsdagavond koste wat kost nieuwe wethouders installeren, omdat Brunssum zonder gemeentebestuur zit. Twee weken geleden stapten de wethouders van PvdA, CDA en VVD op en dinsdag meldde ook burgemeester Luc Winants zich ziek.

19804 19805