Petitie tegen vergunning voor Awacs-basis

20392 Stop Awacs en GroenFront! gaan op 12 december een petitie over de Awacs-basis aanbieden aan de Eerste en Tweede Kamer. De vergunning van de Navo-basis vlak over de grens bij Schinveld moet verlengd worden en de twee actiegroepen proberen met een petitie een einde te maken aan de overlast van het vliegveld.

Binnenkort moet de Tweede Kamer een beslissing nemen over de vergunning. De actiegroepen blijven erop wijzen dat het type vliegtuigen dat wordt ingezet veel lawaai maken en bovendien ook voor de nodige vervuiling zorgen. Ook dreigt nog steeds een nieuwe bomenkap in de Schinveldse bossen.

Ook wijzen de twee actiegroepen op het feit dat, ondanks meerdere rechtszaken die de verenigingen gewonnen hebben, er weinig aan de overlast van de basis is gedaan.

De petitie tegen de Awacs-basis is hier te vinden.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017