Poliklinieken ook zaterdags open

19450 Zuyderland gaat tijdelijk de poliklinieken van Heerlen en Sittard-Geleen ook op zaterdag openen. In een reactie aan de Limburgse kranten laat het ziekenhuis weten op die manier de lange wachtlijsten weg te werken.

Artsen staan kritisch tegenover de plannen. Volgens hen zijn de langere wachttijden en het weglopen van patiënten voor een groot deel te danken aan de aanhoudende problemen met de nieuwe ICT-voorzieningen.

Het openstellen van de poliklinieken en in een later stadium ook de operatiekamers is volgens de artsen een manier om het financiële tekort van het ziekenhuis te verkleinen. 

In mei maakte het ziekenhuis bekend dat als er niets zou veranderen het ziekenhuis dit jaar een verlies zou maken van 12 miljoen euro. Daarom moeten er op korte termijn ook 175 banen bij de twee ziekenhuizen geschrapt worden.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017