Politiek bezorgd om druk dienstregeling

17138 Provinciale partijen maken zich zorgen over de stress die de strakke dienstregeling veroorzaakt bij de chauffeurs van Arriva. De PvdA heeft daarom enkele vragen voor de verantwoordelijk gedeputeerde Hubert Mackus.

Volgens 1Limburg is een brandbrief van vakbond FNV aanleiding voor een onderzoek van de politieke partij. Hieruit blijkt onder andere dat chauffeurs de maximale snelheid moeten overschrijden willen zij ook op het einde van de rit nog op tijd zijn. Door het te strakke schema kunnen de chauffeurs ook vaak niet voldoende rust nemen.

Arriva is sinds december verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Limburg. Zij hebben laten weten vooralsnog geen reden te zien om de dienstregeling aan te passen. Volgens de vervoerder is het een kwestie van wennen aan de nieuwe bussen en het nieuwe schema.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017