Publiek aan zet bij tweede buutekampioenschap

Vanaf dit jaar kent Limburg twee provinciale buuttekampioenschappen. Bij de nieuwe Limburgse Buuttecup heeft vooral het publiek het voor het zeggen.

Dat is het grote verschil met het al jaren gehouden Buuttekampioenschap van de Limburgse Vereniging Karnevals Artiesten. Buuttereedners die er met de nieuwe titel vandoor willen gaan krijgen elk 15 minuten de tijd om het publiek te overtuigen.

De organisatie van het nieuwe evenement is in handen van de Stichting Buutte Cultuur Limburg. De eerste editie is op zondag 25 november in Theater Heerlen.