PvdA wil meer woningen sociale huursector

17892 De PvdA in de gemeenteraad van Nuth wil meer woningen voor de sociale huursector. De partij roept woningcorporaties op om leegstaande huur- en koopwoningen in de gemeente te inventariseren.

Vervolgens kan dan bekeken worden welke woningen geschikt zijn te maken voor de sociale huursector. Volgens de PvdA is dat nodig om de scheefgroei in de woningmarkt aan te pakken. "Er zijn woningzoekenden die geen passende woning kunnen betrekken, huurders die graag zouden willen doorstromen, maar helaas geen passende woning krijgen aangeboden", zegt de PvdA Nuth.

Vanavond beslist de gemeenteraad van Nuth over de woonvisie. "Het hebben van een visie is mooi, maar in gelul kun je niet wonen", aldus de fractie. Als het aan de partij ligt worden afspraken gemaakt met de woningcorporaties. Die zouden dan per kwartaal hun prestaties moeten terugmelden.

"Alleen als wij deze maatregelen invoeren kunnen wij ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen een huurwoning krijgen waar ze recht op hebben én voorkomen wij dat mensen, tegen hun wil in, onze gemeente gaan verlaten." zegt de PvdA.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017