PVV wint bijna overal

17475 De PVV is in bijna alle gemeenten in de regio de grootste partij. Alleen in Nuth, Schinnen en Voerendaal werd de partij respectievelijk tweede en twee keer derde.

De PVV heeft in Brunssum de meeste stemmen gekregen: 26,5 procent. De SP en de VVD kregen 18,5 en 12,8 procent van de kiezers achter zich. In Onderbanken kreeg Geert Wilders bijna een kwart van de stemmen, gevolgd door de SP en de VVD.

Schinnen koos voor het CDA. Die partij kreeg 18,1 procent van de stemmen. Op de plekken twee en drie eindigden de VVD en de PVV.

In Nuth werd, door de aanstaande herindeling, voor het laatst gestemd. Daar blijft de VVD de grootste, op de voet gevolgd door de PVV en het CDA.

Ook in Voerendaal bleef de partij van Mark Rutte het meest populair. Daar werden het CDA en de PVV de nummers twee en drie.

In de grotere steden Heerlen en Kerkrade won de partij van Wilders met respectievelijk 22,5 en bijna 30 procent.

Opvallend bij deze verkiezingen was dat Onderbanken pas rond 1.30 uur met de uitslag kwam. Normaal is die gemeente één van de eersten in Limburg. Reden was de hertelling die nodig was bij twee van de grotere stembureau's aldaar.

Brunssum kwam donderdag rond 11.30 uur met de uitslag. Die gemeente kon of wilde geen uitleg geven voor de vertraging. Overigens had Brunssum met 76,4 procent één van de laagste opkomstcijfers uit de regio.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017