Reconstructie in zaak schietende agent

17890 Er komt een reconstructie in de zaak van een automobilist die in augustus 2013 bij een coffeeshop aan de Heerlerbaan inreed op enkele politieagenten. Daarbij werd door de agenten op de auto geschoten, waarbij de bijrijder werd geraakt.

Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis en overleefde het schot ternauwernood.

De aangehouden automobilist werd in november 2015 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor het plegen van een ramkraak, 4 bedrijfsinbraken, opzet heling van een auto en 4 keer tanken zonder te betalen. Volgens de rechtbank is het onderzoek onvolledig is geweest voor wat de tenlastegelegde feiten betreft tijdens het schietincident. De rechtbank heeft het onderzoek daarom heropend en bepaald dat een reconstructie moet plaatsvinden. Die is komende donderdag om 15.00 uur.

De schietende agent kreeg in 2015 door de rechtbank twee jaar celstraf opgelegd wegens poging tot doodslag. De uitspraak zorgde voor veel commotie. In hoger beroep sprak het gerechtshof hem vorig jaar vrij.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017