Roda JC verliest bij Excelsior

20087

Roda JC heeft het uit-duel tegen Excelsior verloren. In Rotterdam werd het zaterdagavond 1-0.

Luigi Bruins scoorde vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij speelde de bal feilloos tussen de benen van Roda-doelman Hidde Jurjus.

Roda JC speelde een groot deel van de wedstrijd met 10 man. Mikhail Rosheuvel werd in de 36e minuut met rood van het veld gestuurd na een overtreding.

Jurjus kreeg ook nog een penalty voor zijn kiezen, maar hij stond zijn mannetje en hield de bal uit het doel. Volgens de scheidsrechter was El Azzouzi door Kum vlak voor het doel gevloerd. Kris Kum ontkent dat.

Roda JC is nog steeds hekkensluiter in de Eredivisie.