Roda JC verliest thuis van ADO Den Haag

22075

Roda JC heeft in eigen stadion een 2-3 nederlaag geleden tegen ADO Den Haag. Het was de laatste competitiewedstrijd voor beide ploegen in de Eredivisie.

Voor Roda JC maakte het verlies niets meer uit omdat de ploeg sowieso al is bestemd voor de nacompetitie.

Roda keek al na drie minuten tegen een achterstand aan door een fout van keeper Hidde Jurjus. Een bal die hij wilde uittrappen kwam te snel voor de voeten van ADO-aanvaller Bjørn Johnsen. Gevolg was dat de bal langzaam de goal in rolde en Roda meteen op achterstand stond.

In de 22e minuut zette Lex Immers de 0-2 op het scorebord. Hij kopte de bal in de netten bij keeper Hidde Jurjus na een hoekschop. Johnson maakte tien minuten later zijn tweede doelpunt van de wedstrijd: 0-3 was ook de ruststand.

Van de zijde van Roda waren er enkele mooi kansen, maar dat resulteerde niet in doelpunten. Na rust stond een sterker Roda op het veld. Dani Schahin tekende voor de 1-3. Even later kreeg Roda een penalty na een overtreding op Schahin. Gustafson schoot de bal vakkundig in de netten: 2-3. Pogingen de stand nog gelijk te zetten faalden.

Klik hier voor een fotoreportage van Roda JC - Ado Den Haag >>

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.