Roda moet begroting terugschroeven

22173 Het is nog onduidelijk hoeveel Roda JC moet gaan inboeten op de begroting. Door de degradatie naar de Eerste Divisie krijgt de club fors minder inkomsten uit tv-gelden en commerciële activiteiten.

Technisch directeur Harm van Veldhoven laat in een reactie aan de Telegraaf weten dat het niet gemakkelijk gaat worden en dat ook de organisatie flink moet gaan inkrimpen. Ook is nog onduidelijk of investeerders nog altijd in de club geïnteresseerd zijn. Daarnaast moet Van Veldhoven flink aan de slag met het vinden van nieuwe spelers in het transfer seizoen. Dit komt omdat veel contracten van spelers aflopen.

Het zal volgens de Kerkraadse ploeg heel moeilijk worden om volgend seizoen opnieuw te promoveren naar het hoogste niveau. Dat komt omdat ook FC Twente is gedegradeerd naar de Eerste Divisie en deze club heeft nu al een budget dat ongeveer 8 miljoen euro ligt boven het budget dat Roda JC had in de Eredivisie.

De komende dagen moet er meer duidelijkheid ontstaan rond de financiële situatie bij Roda.