Roda nu ook in categorie 2

19752 Roda JC is er in geslaagd om de zorgelijke categorie 1 van de KNVB achter zich te laten. Omdat enkele rapporten van een accountantskantoor niet overlegd konden worden bleef Roda als enige club van de Eredivisie in de eerste categorie.

Echter door een onderzoek van de Nederlandse voetbalbond zelf naar de gang van zaken rond Aleksei Korotaev mag een accountantsbureau wettelijk een dergelijk rapport niet opstellen.

Roda tekende bezwaar aan tegen de beslissing van de KNVB. Uiteindelijk bleek Roda JC voldoende punten te hebben om naar categorie 2  door te stromen. Hierdoor hoeft de club alle grote uitgaven te verantwoorden aan de KNVB.