Roda: Steek geen vuurwerk af op tribune

17158 Roda JC roept supporters op om tijdens wedstrijden geen vuurwerk af te steken vanaf de tribunes. Volgens de club leidt dat mogelijk tot sancties van de KNVB.

De boetes die de KNVB oplegt zijn niet misselijk, laat de club in een oproep op de website weten. "Geld dat de club natuurlijk goed kan gebruiken" schrijft de club.

Roda JC zegt in de toekomst strenger toe te zien op het afsteken van vuurwerk. Eventuele boetes worden verhaald op de degene die het vuurwerk afsteekt.

Eerder hebben supportersverenigingen en fanclubs zich al uitgesproken tegen het afsteken van vuurwerk op de tribunes.