Roda-verdediger wekenlang buitenspel

23748 Roda-speler Niels verburgh is de komende weken uitgeschakeld. De 20-jarige centrale verdediger is woensdag in Genk geopereerd aan zijn meniscus.

Trainer Robert Molenaar verwacht dat de Belg tussen de drie en vijf weken moet herstellen van de operatie. Daarna zal Verburgh weer langzaam gaan trainen. De verdediger had al klachten in die knie maar dat was aan de kniebanden en niet aan de meniscus. Door een valpartij in de wedstrijd tegen FC Eindhoven twee weken geleden, raakte de meniscus beschadigd. Een operatie was daardoor noodzakelijk.

Verburgh is overigens de enige speler die niet beschikbaar is voor het duel vrijdagavond in eigen huis.