Roda wil nog maar helft huur betalen

Roda JC heeft de gemeente opnieuw gevraagd om de huur van het Parkstad Limburg Stadion opnieuw te verlagen. Dat gebeurde tijdens een commissievergadering van de gemeente.

De Kerkraadse voetbalclub geeft aan dat door de degradatie naar de Eerste Divisie ook de inkomsten van de voetbalclub fors gedaald zijn. Roda betaald momenteel 800.000 euro huur voor het voetbalstadion. Met een huurverlaging probeert de club toch een sluitende begroting te krijgen.

Het is niet voor het eerst dat de club moet vragen voor een verlaging van de huur. Nadat de gemeente Kerkrade de hypotheek van het stadion had overgenomen was een huur afgesproken van 1,1 miljoen euro per jaar. Dat werd al eens verlaagd naar de huidige 800.000 euro. Nu hoopt Roda een huurprijs van 400.000 euro te krijgen.

Het verlagen van de huur is in Kerkrade een beladen thema. Of de gemeenteraad gaat instemmen met een verlaging is dan ook nog niet zeker.