Romboutscollege krijgt mogelijk tienerschool

Het Romboutscollege uit Brunssum heeft plannen om met een tienerschool te starten. Hoe de school er precies komt uit te zien is op dit moment nog niet duidelijk.

De school die valt onder onderwijsstichting LVO voert daarover gesprekken met de basisscholen die onder Movare vallen. De nieuwe onderwijsvorm is bestemd voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. Het lijkt veel op het Duitse schoolsysteem.

"We willen samen met Movare, gemeente Brunssum en LVO onderzoek doen naar dit concept en inderdaad graag in het Romboutsgebouw vormgeven. Hebben we echter nog heel wat voorbereidingstijd voor nodig," aldus Frank Schings (directielid LVO).

De zogenaamde tienerschool moet volgens schooljaar al van start gaan. Brunssum is echter niet de enige plek in Parkstad waar wordt gekeken naar het opzetten van een dergelijke school.

Voor het behoud van het Romboutscollege is het noodzakelijk dat er meer leerlingen in het gebouw aan de Schoolstraat in Brunssum komen. Het nieuwe onderwijsconcept Compass leverde dit jaar slechts 23 instromers op en dat is te weinig om de school overeind te houden.