Schinnen bekijkt tijdelijke huurwoningen

18872 De gemeente Schinnen is aan het bekijken of er voor de duur van 10 jaar extra huurwoningen gebouwd kunnen worden in de Gyselaar in Amstenrade. Dat melden de Limburgse kranten.

Met de 15 tot 20 woningen komt de gemeente tegemoet aan de wensen van de jongeren in de gemeente. Voor starters is het namelijk zeer moeilijk om een betaalbare woning te huren. Zij moeten meestal hun heil zoeken in Heerlen of Sittard-Geleen.

Uit cijfers blijkt dat slechts 17 procent van de woningen in Schinnen huurwoningen zijn. Een groot deel van dat aanbod zit dan ook nog eens in het duurdere segment.

De gemeente kan op dit moment geen permanente woningen bouwen omdat dat zou betekenen dat er ook evenveel woningen gesloopt moeten worden. Vandaar dat wordt gekeken naar een tijdelijke variant.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017