Schoolvakanties van start: drukte verwacht

18876 Vrijdag klinkt op de scholen in Limburg het laatste belsignaal. Dan is de zomervakantie begonnen en voor veel Nederlanders het startsein om ook vrij te nemen en op vakantie te gaan.

Dat is volgens de ANWB dit weekend duidelijk te merken aan het aantal files. Ook bij onze oosterburen beginnen deze week de vakanties. Bovendien heeft Frankrijk een lang weekend vanwege de feestdag Quatorze Juillet, ter herinnering aan de start van de Franse Revolutie.

Dit jaar is het zuiden de tweede regio die vakantie krijgt. Vorige week was het midden van Nederland aan de beurt. In het noorden moeten de kinderen nog een week naar school.

Vooral als op 28 juli de bouwvakantie begint verwacht de ANWB grote drukte op de wegen richting het zuiden. Volgens de ANWB is het verstandig om voldoende drinken mee te nemen in de auto. Kijk op www.anwb.nl/vakantie voor meer tips.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017