Schutterspark moet meer bezoekers gaan trekken

17480 Het Schutterspark in Brunssum gaat op de schop om in de toekomst nog meer bezoekers naar het park te trekken. Dat schrijven de Limburgse kranten.

De gemeenteraad van Brunssum gaat binnenkort bespreken hoe het circa 80 hectare grote bos- en natuurgebied op de oostflank in Brunssum kan worden opgewaardeerd. Belangrijk hierbij is de samenwerking tussen de diverse ondernemers in het park.

De grootste ondernemer is Schutterspark BV. Zij beheert de pompgebouwen, het Schuttershüske, de speeltuin en de voormalige voetbalvelden van SV Egge en SV Schuttersveld.

Aan de rand van de vijver is de minihaven van Schutterspark. Ook is er een kinderboerderij en heeft de Stoomgroep Limburg een nieuw en groter plekje gekregen in het park. Aan de rand van het Schutterspark ligt het Blotevoetenpad.

Tot nu toe trekt het park jaarlijks zo'n 100.000 bezoekers. Het Wageningse instituut Alterra heeft in het verleden al een rapport over de toekomst van het park opgesteld. Een deel van de plannen uit dat rapport zijn inmiddels opgepakt.

Volgens het rapport is het in ieder geval van groot belang dat de ondernemers van het park blijven samenwerken en dat ook de gemeente haar steentje bijdraagt in bijvoorbeeld het onderhoud van het park.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017