Stop Awacs eist nakomen uitspraak RvS

Vereniging Stop Awacs en de ministeries van Defensie en Infrastructuur en Milieu (I&M) treffen elkaar op 15 juni voor de rechtbank in Maastricht. Het gaat om twee rechtszaken die een gevolg zijn van eerdere uitspraken door de Raad van State.

Die was in het voordeel van Stop Awacs en diens aanhang. De Raad van State besliste zo'n anderhalf jaar geleden dat de Awacs-vliegtuigen bij Schinveld niet meer de 88 decibel aan geluid mogen produceren. Ook vond de Raad van State dat de 180 bezwaarmakers recht hebben op een schadevergoeding van 1500 euro per persoon per jaar.

Volgens Nico Trommelen van Stop Awacs geven de beide ministeries echter nog geen gehoor aan de uitspraken van de Raad van State. "De ministeries was opgedragen om met ons te overleggen. Maar volgens hen is er geen schade. Daarom rest ons niets anders dan opnieuw naar de rechtbank te gaan", zegt Trommelen.

Voor inwoners die de rechtszaak willen bijwonen heeft Stop Awacs een bus georganiseerd. Die vertrekt op 15 juni om 8.15 uur vanaf de Bleekplaats in Schinveld. Aanmelden kan via stopawacs@live.nl