50.000 man op de been tegen kerncentrales

Zo'n 50.000 mensen hebben zondag gedemonstreerd tegen de kerncentrales Tihange en Doel. Ze vormden een 90 kilometer lange menselijke ketting om zo te pleiten voor de sluiting van de kerncentrales.

Ook de gemeente Onderbanken en Brunssum besloten onlangs tijdens de raadsvergadering om de actie te ondersteunen. In Heerlen stond zelfs een zuil waarmee duidelijk gemaakt kon worden dat de 40 jaar oude kerncentrales uitgeschakeld moeten worden.

Bij velen heerst een onveilig gevoel over de centrales omdat beiden kampen met scheuren in de betonnen mantel om het reactorvat. De techniek uit de jaren 70 laat het steeds vaker laat afweten.

België heeft 7 kerncentrales die allen een levensduur hebben van 30 jaar. De huidige eigenaar, wil de levensduur van enkele centrales verlengen tot 50 jaar. Dit gaat de mensen in de omgeving te ver.

De ketting van Aken tot aan de energiecentrale nabij het Belgische Luik laat duidelijk zien dat de mensen in de regio geen vertrouwen in de centrales hebben en bang zijn voor kernrampen zoals in Tsjernobyl en Fukushima.

Kijk hier naar een fotoverslag van de kettingactie tegen de kerncentrales Tihange en Doel >>

18672 foto © LOO-tv | Jo Grzelak


SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2016