Straf Korotaev omgezet in boete: Roda JC hoopvol

21118 Roda JC hoopt dat zakenman Aleksei Korotaev volgend seizoen alsnog zijn beloofde miljoenen pompt in de club. Zijn celstraf is inmiddels omgezet in een boete van 3500 euro.

Korotaev was al op borgtocht vrij, maar mocht Dubai niet uit. Zijn paspoort zou hij inmiddels terug hebben maar mag Dubai nog niet verlaten. Naar verluid zou hij zich nu eerst willen concentreren op het zuiveren van zijn naam. Pas daarna zou hij met Roda aan tafel gaan.

Roda-directeur Wim Collard laat weten dat de club voorlopig afwacht.

De schatrijke Zwitserse Rus verdween in februari vorig jaar achter de tralies vanwege een ongedekte cheque van 17 miljoen euro. Een investeringsmaatschappij had hem daarvoor aangeklaagd.