Tijdelijke huurverlaging voor Roda JC

24091 De gemeente Kerkrade is van plan om de huur voor Roda JC de komende drie jaar te halveren. Het is wel nog aan de gemeenteraad om in te stemmen met het voorstel van het college.

Aan de verlaging zitten voor Roda wel enkele kanttekeningen. De club hoeft de komende jaren weliswaar maar vier ton huur te betalen, maar de andere helft wordt omgezet in een lening die de Kerkraadse club moet terugbetalen.

Roda vroeg in september of er mogelijkheden waren om de huur te verlagen. Door degradatie naar de Eerste Divisie zijn ook de inkomsten van de club fors gedaald. Roda JC moest daardoor al fors bezuinigen.

Zodra Roda weer promoveert naar de Eredivisie vervalt de regeling en moet de club weer de volledige huur betalen. Daarnaast moet dan de opgebouwde schuld afgelost worden.

Het verzoek van Roda om de naam van een partij aan het Parkstad Limburg Stadion te verbinden is wat betreft het college geen probleem.