Toch straffen voor Dombo en de Kikker

18873 Björn M. uit Brunssum en Milko V. uit Hoensbroek, beter bekend als Dombo en de Kikker, zijn in hoger beroep toch veroordeeld. De twee mannen kregen een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke straf van 12 maanden opgelegd.

Het tweetal is woensdag veroordeeld voor het dreigen met een terroristische aanslag en het misbruiken van het alarmnummer 112.

In november 2015 waren de mannen, verkleed als olifant en kikker, in een leegstaand oud gebouwtje langs de A2 bij Roosteren een eitje aan het bakken. Van daar uit belden ze 112 en dreigden met een aanslag.

In eerste instantie werden de mannen vrijgesproken omdat niet duidelijk was wie wat gedaan had. Het Openbaar Ministerie was het niet eens met de uitspraak en ging in hoger beroep. De uitspraak van het Hof is nagenoeg gelijk aan de de straf die het OM had geëist.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017