Twee onderscheidingen bij Schinveldse kaartclub

23487 Voor twee leden van kaartclub De Jolige Jokers uit Schinveld werd het maandag een bijzondere avond. De kaartclub bestaat 40 jaar en twee dames zijn al vanaf de eerste dag lid van de club.

Monika Löhmann is geboren in Duitsland maar sinds haar huwelijk woonachtig in Schinveld. Bijzonder is dat zij ondanks haar fanatieke inzet nog nooit een eerste plaats heeft gehaald. Wethouder Jos Timmermans, die de gemeentespelden namens de gemeente Onderbanken uitreikte, stak haar een hart onder de riem. "Het is uiteindelijk de aanhouder die wint", zei Timmermans.

Ook de tweede vrouw die een gemeentespeld ontving komt niet uit Nederland. Janet Arets-Woodyatt is 79 jaar geleden geboren in Engeland. Naast het kaarten is zij, ondanks haar leeftijd, nog steeds actief als vrijwilligster bij verzorgingshuis Aan de Bleek in Schinveld.

23489 foto © LOO-tv | Jos Timmermans