Van Knippenberg zesde keer koning schutterij

Karel van Knippenberg is de nieuwe koning van St. Gregorius de Grote in Brunssum. De erevoorzitter van de schutterij draagt voor de zesde keer het koningszilver.

Karel was reeds eerder koning van de schutterij in 1976, 1987, 2007, 2008 en 2011. Addie Claus zal Karel op de bondsfeesten als koningin vergezellen.

14 schutters waren in de race voor het koningschap, maar Karel schoot deze Hemelvaartsdag het laatste stukje van de vogel naar beneden.

Voorafgaand aan de schietwedstrijden was er een H. Mis in de Gregoriuskerk. Tijdens deze mis werd waarnemend burgemeester Gerd Leers geïnstalleerd als beschermheer van de schutterij.

Ton Roovers kreeg vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap de zilveren OLS medaille uitgereikt en het commando werd officieel overgedragen aan Pascal Palmen. Tot slot werd op het schietterrein ook nog een schilderij onthuld dat speciaal voor de schutterij gemaakt werd door Richard van Gortel van Dagverblijf De Rozengaard van Stichting Radar.

Kijk hier naar foto's van het koningsvogelschieten van Schutterij St. Gregorius de Grote >>

22138 Karel van Knippenberg won het schieten en is koning. foto (c) LOO-tv | Schutterij St. Gregorius de Grote