Vergadering over toekomst VV Amstenrade

22809 Op woensdag 20 juli wordt duidelijk wat de toekomst wordt van VV Amstenrade. De voetbalclub heeft dan een ledenvergadering gepland.

Of de gemeente Schinnen daarop gaat wachten is op dit moment nog onduidelijk. Zij willen graag zo snel mogelijk verder met het opbouwen van de nieuwe accommodatie, zo'n 2 kilometer verderop in Oirsbeek.

Leden van VV Amstenrade en diverse sympatisanten proberen nog eenmaal met man en macht aan de gemeente Schinnen duidelijk te maken dat de club niet naar buiten het dorp wil verhuizen.

Met tenten, hekken, overnachten in de clubgebouwen en het gezamenlijk naar het WK voetbal kijken proberen zij het verder ontmantelen van de velden tegen te gaan. Nu was het de beurt aan de gemeente om verrast te zijn. Aan de krant liet wethouder Roy van der Broek weten dat hij de emotionele actie wel begrijpt maar niet verwacht had, aangezien de club en de gemeente meermaals aan tafel gezeten hebben.

Ook tijdens een nieuw overleg dinsdag kon niet duidelijk worden waarom de gemeente met alle geweld vasthoudt aan plannen uit 2008. De toen noodleidende club uit Amstenrade is sindsdien uitgegroeid tot een vereniging met 400 leden. Als de plannen iets aangepast worden is er ook plaats voor een voetbalveld zodat VV Amstenrade in hun kerkdorp kan blijven, zo vindt de club.