Verkeersmaatregelen Schinveld teruggedraaid

20457

De verkeersmaatregelen in Schinveld zijn donderdag teruggedraaid. De gemeente heeft de wegblokkades in het centrum verwijderd en ook het eenrichtingverkeer in de Beekstraat opgeheven en de verplichte rijrichting van de Heidestraat omgekeerd.

De verkeersmaatregelen waren onderdeel van het zogeheten verkeerscirculatieplan (VCP). Dat vond de gemeente nodig om de verkeersdruk te verlagen en sluipverkeer tegen te gaan. Maar het plan moest ook het centrum opwaarderen en meer ruimte creëren voor terrassen en parkeren.

Tegen de invoering van de verkeersmaatregelen kwam een stormvloed aan protest. Maar liefst 2227 bezwaren werden ingediend en een commissie had dagen nodig om de bezwaren af te handelen. Omdat er ook fouten waren gemaakt en er, ondanks toezeggingen, nog steeds geen evaluatie was, adviseerde de bezwarencommissie het gemeentebestuur de maatregelen terug te draaien.
 
In oktober besliste het gemeentebestuur van Onderbanken dat de verkeersmaatregelen werden teruggedraaid. Dat zou dan nog 6 weken duren om eventuele bezwaarmakers te kunnen laten reageren. Volgens wethouder Peter Salden zijn er geen bezwaren binnengekomen. In de loop van volgend jaar wordt bekeken of en hoe alsnog uitvoer kan worden gegeven aan de adviezen van het VCP, zegt Salden.
 
 
20458
20456
foto (c) LOO-tv | Twan Senden  20466

foto © LOO-tv | Ria Gerards

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017