Vier jaar cel voor mishandelen peuter

17197 Voor poging tot doodslag op een 3-jarige peuter uit Landgraaf is een Maastrichtenaar veroordeeld tot vier jaar cel. Dat maakte de rechtbank vrijdag bekend.

De rechtbank is hiermee afgeweken van de eis van het Openbaar Ministerie. Die eiste een straf van twee jaar met tbs.

De rechtbank ziet geen meerwaarde in tbs en ook dwangverpleging is vanwege een verstandelijke handicap van de Maastrichtenaar niet aan de orde.

In februari 2016 is het zoontje van zijn toenmalige vriendin 's middags thuisgekomen van het kinderdagverblijf. Enkele uren later lag het jongetje op de operatietafel voor een vier uur durende operatie vanwege zwaar hoofdletsel. 

Het is nog steeds onduidelijk wat zich precies in de woning heeft afgespeeld. Een forensisch arts is ervan overtuigd dat het hoofdletsel alleen ontstaan kan zijn door brute mishandeling.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017