Vier keuzes bij referendum Landgraaf

18879 Inwoners van de gemeente Landgraaf kunnen tijdens het referendum over de fusie kiezen uit vier opties. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Het voorstel van GBBL, CDA en Pro Landgraaf om een referendum te houden werd met een meerderheid aangenomen. De opties waaruit de burgers naar verwachting in het najaar kunnen stemmen zijn: een zelfstandig Landgraaf dat wel moet gaan samenwerken met buurgemeenten, of drie fusie-varianten. Deze varieren van een fusie enkel met Heerlen, met Heerlen en Brunssum of een fusie met nog meer Parkstad-gemeenten.

Een commissie gaat zich nu buigen over de vraagstelling. Doel van het referendum is om aan de Tweede Kamer duidelijk te maken wat de keuze van de burgers van Landgraaf is. Brunssum en Kerkrade hebben eerder al laten weten op eigen benen verder te willen en niets te voelen voor een fusie.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017