Voorzitter streekomroep LOO-tv overleden

LOO-tv voorzitter Jan Senden is dinsdag overleden. Hij overleed op 80-jarige leeftijd na een kort ziekbed.

Jan was één van de oprichters van de lokale omroep in 1992, dit jaar in mei precies 25 jaar geleden. Onder zijn leiding groeide de omroep uit tot een toonaangevende publieke streekomroep in Zuid-Limburg. Zo hield Jan zich altijd bezig met de reclame-aquisitie en de sponsorgelden.

Ook zat hij jarenlang in het bestuur van de landelijke koepel van lokale omroepen, de OLON. Jan Senden was tot op het laatst actief voor LOO-tv. Daarnaast was hij in Schinveld betrokken bij een aantal verenigingen. Voor zijn maatschappelijke verdiensten werd hij in 2011 koninklijk onderscheiden.

Zaterdag is om 10.30 uur de uitvaart in de kerk in Schinveld.