VV Amstenrade wil liever niet naar Oirsbeek

20383 Voetbalvereniging Amstenrade wil liever niet naar Oirsbeek verhuizen. Daarom heeft de club de gemeente Schinnen gevraagd nog eens na te denken over de plannen.

De gemeente heeft de voetbalvelden van de club nodig om in het gebied De Gijselaar zorgwoningen, een nieuwe school en gemeenschapsvoorzieningen aan te leggen. Ook moeten er huurwoningen komen.

Voorzitter Harrie Geurten van VV Amstenrade laat aan de Limburgse kranten weten dat het vertrek uit Amstenrade een doodsteek zou zijn voor de 400 leden tellende club en de gemeenschap in Amstenrade. Hij ziet liever dat de voetbalclub onderdeel wordt van de nieuw te bouwen voorzieningen.

De gemeenteraad deze maand een definitief besluit over de verhuizing van de club. Als die doorgaat dan zou VV Amstenrade vanaf augustus 2018 naast fusieclub Alfa Sport komen te zitten.