Wethouder Jo Palmen wil second opinion

20452 De Brunssumse wethouder Jo Palmen wil een nieuw integriteitsonderzoek. Samen met zijn twee advocaten vindt Palmen dat een onpartijdige en onafhankelijke contra-expertise noodzakelijk is.

Palmen laat aan 1Limburg weten het volste vertrouwen te hebben in het resultaat van zo'n second opinion en op een rectificatie van tal van aantijgingen tegen hem.

Jo Palmen werd onlangs tot wethouder van de gemeente Brunssum benoemd terwijl de uitslag van het integriteitsonderzoek nog niet bekend was. Toen de uitslag er kwam bleek deze niet goed uit te pakken voor Palmen. Hij zou een groot risico vormen voor de gemeente Brunssum.

Tijdens een extra raadsvergadering werd de uitslag van het onderzoek aan de kant geschoven en mocht Palmen als wethouder aanblijven. Dit is uniek in Nederland.

Zowel de Minister van Binnenlandse Zaken, de Limburgse gouverneur als burgemeester Luc Winants zijn niet te spreken over de gang van zaken. Winants heeft inmiddels ook zijn ontslag als burgemeester van Brunssum ingediend. Hij wordt per 1 januari vervangen door Gerd Leers.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017