Wijkteams steunen Pompenhuuske met 1250 euro

19776

De vijf Brunssumse wijkteams hebben zaterdag een cheque van 1250 euro overhandigd aan de gebruikers van het Pompenhuuske. Het gebouwtje in het Schutterspark werd in maart door brand verwoest.

Onlangs liet de gemeente de buitenkant van het gebouw opknappen, maar het interieur moeten de vrijwilligers voor hun eigen rekening nemen. Ze denken daarvoor 25.000 euro nodig te hebben. Inmiddels is 16.250 euro aan giften toegezegd.

Door de brand, die vermoedelijk is aangestoken, werden meerdere vitrines met opgezette dieren verwoest. Ze liepen brand, rook en roetschade op en moeten worden gereinigd.  In het gebouw konden bezoekers veel te weten komen over de geschiedenis van het park en er was veel aandacht  voor de natuur.

Mensen en bedrijven die de herinrichting van het Pompenhuuske financieel willen steunen kunnen hun bijdrage overmaken op NL30INGB0009437483 t.n.v. Stichting Natuurfonds Brunssum onder vermelding van 'Uit de brand'.

Kijk hier naar een fotoreportage van het overhandigen van de cheque voor het Pompenhuuske in Brunssum >>

19777 foto (c) LOO-tv | Sisorg.nl