Schinnen al ver met aanpak wateroverlast

De gemeente Schinnen timmert flink aan de weg met het treffen van maatregelen om de wateroverlast te beteugelen. Dat zegt wethouder Jeannette Quadvlieg van Schinnen.

De gemeente kampt al jaren met forse wateroverlast bij hevige regenbuien. Afgelopen mei was het nog raak in het buurtschap Hegge, waar water en modder de huizen binnenstroomde.

In Oirsbeek en Amstenrade was het de afgelopen jaren regelmatig raak met wateroverlast, daarom is de gemeente in samenwerking met het Waterschap Limburg daar de pilot Water in Balans gestart. Om de wateroverlast te beperken is onder andere in Oirsbeek afgelopen zomer een ondergrondse buffer met absorberend steenwol aangelegd bij de Beukeberg-Grachtstraat.

Schinnen heeft dit jaar zo'n 3 miljoen euro vrijgemaakt om de ergste overlast aan te pakken. Ook partners als het Waterschap, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond en Natuurmonumenten moeten en gaan maatregelen nemen. Daartoe werd begin dit jaar een convenant getekend.

Kijk hier naar een filmpje van de Gemeente Schinnen over de aanpak van de wateroverlast:

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017